מאמר זה עוסק בשאלה איך מגישים בקשה לייפוי כוח מתמשך. ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך שמאפשר לכם להגדיר העדפות אישיות, רפואיות ורכושיות למקרה שלא תוכלו לקבל את ההחלטות האלה בעצמכם בעתיד. סוגיה זו שייכת לתחום דיני המשפחה, שנמצא בסמכותו של משרד המשפטים.
איך להגיש בקשה לייפוי כוח מתמשך
- על מנת להוציא ייפוי כוח מתמשך, יש למצוא עורך דין שמוסמך לעשות זאת. במשרדנו עובדים עורכי דין בעלי הסמכה בתחום, שיכולים לנסח מסמך כזה בשמכם.
- ברגע שבחרתם עורך דין, עליכם לקבוע פגישה עם האדם או האנשים להם אתם רוצים לתת ייפוי כוח במקרה שתאבדו את כשירותכם המנטלית. אפשר להפקיד את ייפוי הכוח כולו בידי אדם אחד, או לחלק אותו בין כמה אנשים (הילדים הבוגרים של מייפה הכוח למשל). אפשר לבחור אדם אחד שיטפל ברכוש שלכם, אחד אחר שיטפל בעניינים רפואיים, ועוד אחד לצרכים אישיים. זה נתון לשיקול דעתכם, ועורכי הדין שלנו יכולים לייעץ לכם באשר לדרך הפעולה המיטבית.
- עורך הדין מגיש את ייפוי הכוח המתמשך למשרד האפוטרופוס הכללי. אחרי כמה חודשים, יאשר המשרד את קבלת המסמך.
- רק אם וכאשר יגיע הרגע שבו תהיו לא כשירים לקבל החלטות בעצמכם – תנאי שדורש את אישורו של רופא – יוצרים קשר עם הגורמים הרלבנטיים ומעדכנים אותם שאחריותם במסגרת ייפוי הכוח תיכנס לתוקפה בקרוב.
- האדם, או האנשים, שבידיהם הופקדה האחריות במסגרת ייפוי הכוח, חייב לשלוח תצהיר עם המכתב מהרופא למשרד האפוטרופוס הכללי, כדי לעדכן אותם שיש להתחיל ביישומו של ייפוי הכוח המתמשך.
- ברגע שיתקבל אישור המשרד לכך, ייפוי הכוח המתמשך ייכנס לתוקפו.
סדרת מאמרים זו
זהו אחד מתוך סדרה ארוכה יותר של מאמרים, העוסקים באפוטרופסות ובייפוי כוח. למידע נוסף על משמעות מוסד האפוטרופסות בישראל, למה אנחנו ממליצים להכין ייפוי כוח מתמשך ועוד, מומלץ להיכנס למאמרים השונים שפרסמנו בנושא.
פנו אלינו
משרד עורכי הדין שלנו מתמחה בתחומים משפטיים רבים, ביניהם דיני משפחה וירושה. עורכת הדין ענת לוי מוסמכת בניסוח המסמכים הרלבנטיים, ואם ברצונכם להגיש בקשה לייפוי כוח מתמשך ויש לכם שאלות או תהיות בעניין, אתם מוזמנים לפנות אלינו.