כיצד עורכים ייפוי כוח מתמשך

מאמר זה מסביר כיצד עורכים ייפוי כוח מתמשך. ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך המאפשר לכם לבחור את העדפותיכם האישיות, הרפואיות והכלכליות במקרה שלא תוכלו לקבל החלטות מסוג זה לבד. סוגיה זו שייכת לדיני המשפחה בישראל, ובסמכות משרד המשפטים.כיצד עורכים ייפוי כוח מתמשך

כיצד עורכים ייפוי כוח מתמשך

  1. רק עורכי דין שהוסמכו לכך רשאים לערוך ייפוי כוח מתמשך. במשרדנו ישנם עורכי דין מוסמכים בתחום שיכולים לערוך מסמך זה עבורכם.
  2. לאחר בחירת עורכי הדין, עליכם לגשת אליהם עם האדם או האנשים שאתם מעוניינים להעניק להם ייפוי כוח במקרה בו תהפכו בלתי כשירים מנטאלית. ניתן להעניק את כל הסמכות לאדם אחד או לפצל את הסמכויות בין מספר אנשים (מספר ילדים, למשל). אפשר לקבוע שאדם מסוים יטפל בעיזבון, אדם אחר בכל הנוגע לבעיות רפואיות, ואדם אחר בכל הקשור לצרכים האישיים. אופן החלוקה נתון לשיקולכם, ועורכי הדין שלנו יכולים לייעץ לכם לגבי דרכי הפעולה הטובות ביותר עבורכם.
  3. עורך הדין מגיש את ייפוי הכוח המתמשך ללשכת האפוטרופוס הכללי. לאחר מספר חודשים, המשרד יאשר את קבלת המסמך.
  4. אם וכאשר יגיע מועד בו אינכם כשירים מבחינה נפשית לקבל החלטות בעצמכם (מצב שצריך לקבוע רופא מטפל), אזי יש לפנות לגורמים הרלוונטיים ולעדכן אותם שבקרוב תיכנס לתוקפה אחריות ייפוי הכוח שלהם.
  5. האדם/האנשים להם ניתן ייפוי הכוח נדרשים לשלוח תצהיר יחד עם אישור הרופא המטפל ללשכת האפוטרופוס הכללי, כדי להודיע ללשכה ליישם את ייפוי הכוח המתמשך.
  6. לאחר אישור הלשכה, ייפוי הכוח המתמשך נכנס לתוקף.

סדרת מאמרים זו

זהו אחד מסדרת מאמרים בנושא אפוטרופסות משפטית וייפוי כוח. למידע נוסף על סוגי אפוטרופסות בישראל, מדוע כדאי לערוך ייפוי כוח מתמשך ועוד, ניתן לעיין במאמרים השונים בנושא.

צרו קשר

משרדי עורכי הדין שלנו מתמחים בתחומים משפטיים רבים, לרבות דיני משפחה וירושה. עו"ד ענת לוי מוסמכת לערוך את המסמכים הרלוונטיים, כך שאם אתם מבקשים לערוך ייפוי כוח מתמשך ויש לכם שאלות או תהיות בנושא, אנא פנו אלינו

 

צרו קשר לקבלת ייעוץ משפטי