מדינת ישראל חתומה על אמנת האג, עובדה המסייעת בהתמודדות עם סוגיות בינלאומיות הקשורות בחטיפה של ילדים. כידוע, רוב הילדים בעולם אשר נחטפים, נחטפים על ידי בני המשפחה, לעתים קרובות במהלך דיון על משמורת לאחר גירושין. במאמר זה, עורכת דין לדיני משפחה תסביר בנושא גירושים וחטיפת ילדים מישראל.
מקרי גירושים וחטיפת ילדים מישראל
משרד עורכי הדין שלנו נתקל לא מעט במקרים של חטיפת ילדים מישראל, כאשר ההורים גרושים. חטיפת ילדים מוגדרת כהעברתם או החזקתם מחוץ למדינה. לרוב, הדבר מתרחש כאשר ההורים אינם ביחסים טובים ומצויים בהליכי גירושים, או כבר התגרשו. הורה יכול לפתוח תיק חטיפת ילדים כאשר החטיפה פוגעת בזכויות משמורת חוקיות שקיבל ממדינת הקבע, כל עוד יישם את הזכויות הללו עד לאירוע החטיפה. חשוב לציין שאם ההורה לא מימש את זכויות המשמורת עד להעברת הילד מהמדינה, עובדה זו תחליש את טענותיו לחטיפה.
חוקים להגנת זכויות הורים ומשמורת
אמנת האג והחוק הישראלי, מבקשים להגן על טובת הילדים ועל זכויות המשמורת של ההורים. במקרה של חטיפה הם מעודדים פעולה מיידית של הצד הנפגע. החוק והאמנה נועדו לשמור על ביטחונם הפיסי והנפשי של ילדים, שנעקרו ממחוז הקבע שלהם על ידי חטיפתם. בתי המשפט בישראל נדרשים לבקש כי הילדים יוחזרו באופן מיידי, והם עובדים בשיתוף פעולה עם הרשויות במדינה שאליה הועברו הילדים.
במה מועילה אמנת האג?
ישראל חתומה על אמנת האג כמו מדינות רבות בעולם. משמעות הדבר היא שמדינות אלה משתפות פעולה במקרים של חטיפות ילדים ומזרזות את ההליכים המשפטיים להחזרת הילדים למקום הקבע שלהם, במהירות האפשרית. גם אם ילדיו של הורה מסוים נחטפו למדינה שאינה חתומה על אמנת האג, הרשויות בישראל עדיין יכולות לנקוט בהליכים משפטיים, אך הם יהיו מסובכים וממושכים יותר.
סדרת מאמרים זו
מאמר זה הוא אחד מתוך סדרה ארוכה על סוגיות הקשורות בחטיפות ילדים. להמשך קריאה בנושא ניתן לעיין במאמרים שלנו על ההליך המשפטי למקרה של חטיפת ילדים בישראל, המסמכים הדרושים, חוק חטיפות ילדים, החריגים לחוק ועוד.
צרו עמנו קשר
במקרה של התמודדות עם גירושים וחטיפת ילד/ה, מומלץ לפעול מיידית. עו"ד ענת לוי ושות', עוסקת בדיני משפחה ותשמח לסייע בכל צורך משפטי בנוגע לחטיפות ילדים.