מאמר זה עוסק בהחזרת נכסים מישראל עבור יורשי נספי השואה. כל העניינים הקשורים להשבת נכסיהם של נספי השואה נמצאים באחריות משרד המשפטים.
ההיסטוריה של הנכסים
לאורך סוף המאה ה19 ועד אמצע המאה ה20, הרבה יהודים אירופאים ואמריקאיים השקיעו בפרוייקט הציוני של עלייה לארץ ישראל. כשהמשטר הנאצי עלה לשלטון בשנות ה-30, יהודים רבים עוד יותר קנו בתים וקרקעות או השקיעו בבנקים בישראל כדי להגן על הנכסים שלהם או להכין לעצמם עתיד בארץ. בשנות ה2000 המוקדמות, הוערך שרכוש בשווי ביליוני שקלים בישראל נשאר ללא דורש. חוק נכסים של נספי שואה (2006) ייסד חברה כדי לנהל ולדווח על אותם נכסים. ברישום הפומבי יש רשימות עם מידע על הנספים והנכסים שלהם שערכה החברה וגופים אחרים.
זכאות להשבת הנכסים
אם יש סיבה להניח שאתם צאצאים של קורבן שואה שהיו לו נכסים בארץ, ניתן להגיש בקשה להשבת הנכסים. אם הנכס מופיע ברישום הציבורי, עליך לציין זאת, יחד עם מידע שתומך בכך. בנוסף, תצטרך להגיש מסמכים המוכיחים קשר לאותו נספה שואה, כולל תעודות פטירה, לידה, או נישואין, יחד עם צוואות ומסמכים נוספים.
סדרת מאמרים זו
מאמר זה הוא חלק מסדרת מאמרים קצרה שבא אנחנו נכנסים לנושאי החזרת נכסים ליורשי נספי השואה. סדרה זו כוללת היסטוריה מפורטת יותר של הנכסים הללו, שאותה תמצאו כאן. אנחנו גם מתייחסים לאיך להגיש בקשה, כמה זמן זה לוקח, סדרי ירושה, בחירת עו"ד ועוד.
צרו קשר עם עורך דין להחזרת נכסי קורבנות השואה
עו"ד מיכאל דקר מתמחה בחוקי החזרת נכסים, ועוזר למשפחות יורשי נספי השואה בתהליך הגשת הבקשה. אם יש לכם שאלות או שתרצו עזרה משפטית, אנא צרו איתנו קשר.