מאמר זה מסביר כיצד להגיש בקשה למינוי מנהל עיזבון זמני בישראל.
סדרת המאמרים
משרדנו מתמחה במגוון תחומים, כולל דיני ירושה. מאמר זה שייך לסדרת מאמרים המתייחסים להיבטים שונים של דיני הירושה בישראל, על פי ההוראות בעברית הנמצאות באתר משרד המשפטים תחת הרשם לענייני ירושה. למידע נוסף, בקרו במאגר המאמרים שלנו בנושאי ירושה.
התנאים להגשת בקשה למינוי מנהל עיזבון זמני
ניתן להגיש בקשה למינוי מנהל זמני רק אם עוד לא הונפק צו ירושה או צו קיום צוואה. לאחר הנפקת צו הירושה או צו קיום הצוואה, אין עוד אפשרות למנות מנהל עיזבון זמני, אלא רק מנהל עיזבון קבוע.
כיצד יש להגיש את הבקשה?
יש להגיש את הבקשה בנפרד מבקשות אחרות ובצירוף תצהיר, יחד עם האגרה בגין בקשה למינוי מנהל זמני. (עיינו במאמרים האחרים שלנו על האגרות השונות וכיצד לשלם אותן בצירוף קישורים לאתר התשלום.) גם אם התשלום בוצע באינטרנט, יש להדפיס ולצרף עותק של אישור התשלום.
יש להגיש בקשה למינוי מנהל עיזבון זמני בישראל לרשם לענייני ירושה או לבית משפט לענייני משפחה.
כאשר מנהל העיזבון מוגדר או לא מוגדר
במקרה שהמוריש השאיר צוואה והגדיר את האדם שימלא את תפקיד מנהל העיזבון, אין צורך לערוך הסכם בין היורשים הפוטנציאלים על מנת למנות אדם לתפקיד זה. יש להגיש את הבקשה לרשם לענייני ירושה או לבית משפט, שיבחן את המינוי המבוקש.
במקרה שהמוריש השאיר צוואה מבלי לציין את שם האדם שברצון המוריש למנות, אזי על כל היורשים הפוטנציאליים להסכים על זהותו של מנהל העיזבון על מנת לעמוד בדרישות של הרשם לענייני ירושה. אם לא ניתן להגיע להסכם, יש להגיש את הבקשה בבית משפט לענייני משפחה.
על האדם המגיש את הבקשה להוכיח צורך אמיתי למינוי זה.
כאשר לא קיימת צוואה
כאשר האדם המורשה לא משאיר צוואה, הרשם לענייני ירושה מוסמך למנות מנהל עיזבון רק אם כל היורשים הפוטנציאליים צירפו אל הבקשה מסמך המביע הסכמה לזהותו. אם לא ניתן להגיע להסכמה, הבקשה תוגש לבית משפט לענייני משפחה.
יצירת קשר
אם יש לכם שאלות לגבי הגשת בקשה למינוי מנהל עיזבון זמני בישראל, אתם מוזמנים לפנות אלינו. עו"ד מיכאל דקר מתמחה בדיני ירושה וישמח לסייע לכם בנושא זה.