מאמר זה פונה לאנשים שבאמתחתם יותר מאזרחות אחת או שהם מחזיקים בנכסים במספר מדינות – בישראל ובמדינה נוספת. כולנו יודעים שמומלץ לכתוב צוואה שתפרט איך אתם מעוניינים לחלק את הנכסים. אך השאלה שבדר"כ עולה היא, מה אם יש לי נכסים ביותר ממדינה אחת? אנו נדון בשאלה זו.
סדרת מאמרים זו
משרדנו מתמחה במספר תחומים, ובכללם דיני ירושה במדינת ישראל. מאמר זה הוא אחד מסדרה של מאמרים המתמקדים באספקטים השונים של חוקי הירושה של ישראל, בהסתמך על ההוראות באתר האינטרנט של משרד המשפטים ותחת רשם הירושות. לקריאה נוספת, ראו את אוסף המאמרים שלנו בנושאי ירושה.
אם יש ברשותכם נכסים במדינה אחרת ותוהים אם יש לכם צורך בכתיבת צוואה או רוצים לדעת כיצד לכתוב צוואה, ראו את המאמרים בנושא.
מה עלינו לעשות אם יש לנו נכסים במדינות שונות – בישראל ובמדינה נוספת?
בעוד שצוואה אחת מספיקה כדי לפרט מה ברצונכם לעשות עם הנכסים, יש צורך לאשר את הצוואה ביותר ממקום אחד. תהליך זה מצריך תרגום נכון ומעבר של תהליכים בירוקרטיים שעלולים להאט את התהליך אם יש ברשותכם צוואה אחת לנכסים במדינות שונות.
על מנת לפשט את הדברים, אנו ממליצים ללקוחותינו להחזיק ברשותם צוואה לכל מדינה שבה נמצאים הנכסים. לדוגמה, אם זוגות נשואים מגיעים ממדינות שונות, הבעל מארה"ב והאישה מבריטניה, שניהם היגרו לישראל ויש ברשותם נכסים בארה"ב, בריטניה וישראל, אנו ממליצים להחזיק בשלוש צוואות נפרדות.
צרו קשר
אם יש לכם שאלות בנושא הימצאותם של נכסים במדינות שונות – בישראל ובמדינה נוספת, אנא צרו עימנו קשר.
עורך הדין מיכאל דקר מתמחה בחוק הירושה הישראלי וישמח לדון עימכם בנושא.